רישיון לנשק פרטי

במדינת ישראל,הוצאת רישיון נשק היא פעולה מורכבת למדי.

למרות המצב הבטחוני והאפשרות להגנה עצמית או להרתעה, החוק אינו מאפשר לכל מי שרוצה בכך לשאת כלי ירייה, אלא רק למי שיש לו רישיון לכך. 

יחד עם זאת, אם יש צורך בכך, בהחלט קיימת אפשרות להוציא רשיון נשק. ההוכחה לכך, שיותר מ-200,000 ישראלים מחזיקים ברשותם רישיון נשק פרטי, המאפשר להם לשאת כלי ירי אישי ביניהם: אנשים פרטיים, חברות אבטחה ושמירה, מטווחים , יישובים, מפעלים ומשרדי ממשלה.

מי רשאי להוציא רשיון נשק?

ע"מ להיות זכאי לרשיון נשק, חייב המבקש להיות אזרח או תושב קבע בישראל לפחות 3 שנים, בן 27 שנים לפחות או בן 21 לאחר שירות צבאי או לאומי. כמו כן, עליו להיות כשיר לשאת כלי ירייה מבחינת משטרת ישראל ומבחינה בריאותית בהתאם להגדרת משרד הבריאות.

בנוסף, על המבקש להוכיח שעומד בלפחות אחד מתוך רשימת קריטריונים נוספים כגון: מגורים או עבודה ביישוב שהוגדרה לו זכאות לכך ע"י משטרת ישראל, שירות סדיר בכוחות הביטחון, היותו בעל עבר ביטחוני בכוחות הביטחון, היותו חקלאי פעיל שהוכר הצורך שלו בהחזקת כלי ירייה, היותו עובד או מתנדב בגוף הצלה מוכר או שהוא בעל המלצה פרטנית של משטרת ישראל ועוד.


 



 
 







בעלי מומחיות, נסיון רב והצלחות רבות במחיקת רישום פלילי, ביטול רישום משטרתי, שינוי עילת סגירת תיק לחוסר אשמה, בקשות חנינה מנשיא המדינה ועוד.

בעלי מומחיות מיוחדת לעבירות צוארון לבן.
"תמיכה בקבלת החלטות" הינו כלי משפטי חדש אשר ייכנס לתקפו בחודש אפריל 2018. תמיכה בקבלת החלטות מאפשרת לאדם בעל מוגבלות לקבל החלטות בעצמו תוך קבלת תמיכה וליווי בהליך קבלת ההחלטות באמצעות קרוב משפחה או אדם אחר.
התומך, יסייע לאדם בעל המוגבלות בקבלת מידע ובהבנתו, בניתוח החלופות הנדרשות לשם קבלת ההחלטה הנכונה ובדרכים למימושה. 

בתי המשפט רשאים להשתמש כבר עכשיו לקידום הליך זה באמצעות סעיף 68 המקנה לבית המשפט סמכות כללית לנקוט באמצעים כלליים.